19 лютого 2024 р.

Онлайн-презентація книги

14 лютого наша бібліотечна спільнота долучилася до онлайн-презентації книги "За перекопом є земля" за участі авторки Анастасії Левкової.
Подія проводилася в рамках проєкту "Мережевий бібліотечний шелтер" за фінансуванням Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023, Федеральним Міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.
Захід відбувся на платформі Zoom за модерацією Ярини Паславської, блогерки та медіа-менеджерки.
Авторка книги, пані Анастасія, розповіла про написання твору, у якому подано захопливу історію дитинства та дорослішання дівчини в Криму, яка прагне віднайти себе й пізнати історію народу.
Робота над книжкою тривала з 2012 року. З початком окупації Криму, у 2014 році, концепція змінилася. За цей час авторка взяла близько 200 інтерв'ю з більш ніж 50 кримчанами. Деталі їхніх розповідей стали частиною роману.
Довідково про авторку: Анастасія Левкова — українська письменниця, культурна менеджерка, редакторка і викладачка. Авторка книг «Старшокласниця. Першокурсниця», «Ашик Омер» і «Спільна мова. Як народжуються і живуть слова». Координаторка літературного конкурсу «Кримський інжир / Qırım inciri» і співупорядниця однойменних антологій української та кримськотатарської прози, поезії, перекладів. Членкиня Українського ПЕН. Кавалерка французького Ордена Мистецтв та літератури.
Наприкінці заходу мисткиня відповіла на цікаві, болючі та начасні питання.
Побажала швидшої нам ПЕРЕМОГИ, безпеки, МИРУ, повернутися в свої домівки тим, хто виїхав та настання якнайшвидше спокійних часів!

Немає коментарів :