22 березня 2016 р.

Віртуальна вистака

До уваги читачів  віртуальна виставка 
старих видань творів Т.Г.Шевченка, 
"Подих давнини глибокої. Старі видання великого Кобзаря" 
На  виставці  також представлені давні книги, які висвітлюють творчість Т.Г.Шевченка.
Всі представлені книги є частиною фонду шкільної бібліотеки. Всі бажаючи мають можливість з ними ознайомитися, відвідавши читальну залу бібліотеки. 
Шевченко, Т.Г.  Кобзар [Текст] / Тарас Шевченко. - К.: Державне видавництво художньої літератури, 1947.- 298 с.

Шевченко, Т.Г.  Три літа [факсимільне видання]  [Текст] / Тарас Шевченко.- К.: Наукова думка, 1966.
 Це перше факсимільне видання (1966р.)  рукописної збірки "Три літа" великого Кобзаря, оригінал якої зберігається у відділі рукописних фондів та тестології Інституту літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України. 
Видання відбулося за  участі  відомого вченого-шевченкознавця, тодішнього директора Інституту літератури ім. Т.Г.Шевченка у Харкові, лауреата Державної премії ім. Т.Г.Шевченка Євгена Шабліовського
Шевченко, Т. Собрание сочинений в пяти томах  [Текст] / Тарас Шевченко; под ред.Рыльского М., Ушакова Н.-  М.: Государственное издательство художественной литератури, 1949. 
Т.4: Русские повести. Драматические произведения.- 1949.- 500с.

Шевченко, Т. Г. Повна збірка творів в трьох томах [Текст] / Тарас Шевченко; за ред.Корнійчук О.Є. та ін.- К.: Державне видавництво художньої літератури, 1949





Шевченко,Т.Г.  Кобзар [факсимільне видання]  [Текст] / Тарас Шевченко.- К.: Книжково-журнальна фабрика Головполіграфвидаву Міністерства культури УРСР, 1962.- 123 с.
 "Кобзарь Т.Шевченка" є фотомеханічним перевиданням унікального позацензурного примірника 1840 р. 
В 1961 році відомий книгознавець Юрій Меженко у відділі рідкісних книг наукової бібліотеки Ленінградського університету виявив унікальний примірник "Кобзаря" 1840 року на 115 сторінок де відновлено цензурні викреслення. Готуючисю до  150-річчя з дня народження Т.Шевченка, видавництво АН УРСР здійснило у 1962 році фототипічне перевидання  "Кобзаря" саме з цього позацензурного примірника. 
Пісні великого Кобзаря  [Текст] -К.: Наук. думка,1964.- 396 с.
Від упорядника / О.Правдюк; за заг.ред. О.Дея, М.Гордійчук; Улюблені пісні Т.Шевчека; Шевченкові записи народних пісень; Пісні на слова Т.Г.Шевченка [99 поетичних творів]; Умовні скорочення назв використаних  джерел: (друкованих і рукописних); Коментарі та примітки; Алфавітний покажчик.
Шевченко, Т. Г. Кобзар (Вибране); [Текст] / Тарас Шевченко. - К.: "Радянська школа",1954.- 676 с.







Тарас Шевченко "Заповіт: [мовами народів світу];  [Текст] .- К.: Наукова думка, 1964.- 124 с.

Тарас Шевченко: життя і творчість у портретах, ілюстраціях, документах.- 2-е вид., перероб. та доп. [Текст]  / упоряд.: В.Х. Косян; упоряд.: [та ін.].- Київ: Рад.школа,1964.- 505 с.: портр., іл.
Життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка відображено з допомогою чималого ілюстративного матеріалу: портретів, картин, замальовок, фотографій, документів та автобіографічних записів.

Немає коментарів :