1 березня 2016 р.

Обмінюємося досвідом

26 лютого 2016 року шкільна бібліотека  НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» м. Славути  провела міський семінар методичного об’єднання шкільних бібліотекарів за темою: Оновлення змісту та форм діяльності шкільної бібліотеки в умовах розвитку інноваційного простору»,
метою якого було ознайомити членів методичного об’єднання з новими напрямками діяльності та інноваційними формами роботи книгозбірні, сприяти поширенню кращого досвіду та використанню його в практичній діяльності.
Семінар складався з трьох блоків: інформаційного, презентаційно-практичного та підсумкового. Учасників семінару зацікавили виступи Сабінської В.В.-методиста ІМЦ управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради («Зміна функцій шкільної бібліотеки у контексті розвитку сучасної освіти»), Матвійко Т.М.-директора НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» («Місце і роль шкільної бібліотеки в інноваційному просторі гімназії»), Комарової В.М.-завідувача бібліотеки НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.., гімназія» («Досвід і інноваційний пошук – вектори успішної діяльності шкільної бібліотеки»).


Учасники семінару були запрошені на виховний захід, до якого шкільна бібліотека зібрала та опрацювала велику кількість інформаційного матеріалу, підготувала відеодобірки, презентаційний матеріал, буктрейлер та добірку літературних творів, які увічнили події Майдану та його героїв. 
В тісній співпраці з класним керівником Ничипорук Г.М. та учнями 
7-А класу шкільна бібліотека підготувала відеогодину «Небесну сотню вшановуємо», яка висвітлила ті трагічні сторінки, які вже стали історією.

 На захід були  запрошені: Бачинський Р.В., учасник подій на Майдані, депутат Славутської Міської Ради,  батьківська громадськість та вчителі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія»
Під час роботи семінару було проаналізовано основні завдання шкільної бібліотеки по оновленню форм та змісту діяльності шкільних бібліотек в умовах розвитку інноваційного простору, обговорено шляхи упровадження нових підходів до організації роботи шкільної бібліотеки, відбувся обмін досвідом успішної бібліотечної справи та вироблено рекомендації

Немає коментарів :