22 березня 2022 р.

Всесві́тній день пое́зії - 2022

 Всесві́тній день пое́зії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.
Всесвітній день поезії відзначається і в Україні. У відривному «Українському народному календарі» він уперше з'явився 2004 року.
 Рішення про встановлення даного свята було прийнято в зв'язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів.
Прийнято говорити, що поезія – це загущеність думки й почуття….. Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя; Ліна Костенко пише «Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»…
Немає відповіді на питання, в чому секрет поетичних чарів. Поезія залишається загадкою. Тим більше вона вабить читачів. Навіть той, хто кричить: ―Не люблю віршів всіляких поетів!‖, мабуть, просто не читав шедеврів. Інакше обов'язково знайшов би собі поетів до душі!
У цей нелегкий для  України час, наші поети, публіцисти та  митці не мовчать... Вони висловлють свій протест війні, борються на своєму фронті! 
Хочеться ознайомити улюбленого читача з проникливим віршем знаної та відомої у нашому місті  ОЛЬГИ МОГИЛЬНИЦЬКОЇ. 
Вона - талановита журналістка, яка активно формує позицію читача, громадська активістка,  прекрасна та чудова жінка.

Немає коментарів :